Ordförande har ordet - Februari 2021

Vintern tog slut fort även om jag kan tycka att en vinter som vi haft några veckor med minusgrader och snö är fint.

Som ni noterat så fortsätter arbetet med att höja vårt skalskydd för att vi ska känna oss trygga i föreningen. Som du redan har fått information om, kommer inom kort byte av låscylindrar till lägenheterna att genomföras. Viktigt är att vi hanterar våra taggar och nycklar varsamt då dessa betraktas som värdehandlingar. Vidare att vi är uppmärksamma och inte släpper in personer som vi inte känner igen via våra entréer.

Nu några aktuella saker:

  • Nu närmar sig utbytet av våra hissar på Väderkvarnsgatan 21B, Vaksalagatan 30 och Salagatan 22C. Arbetet kommer utföras av Uppsala Lyftservice. Vi återkommer när detaljplanen är klar men vi bedömer att det kommer starta i månadsskiftet april/maj och vara klart under juni.
  • Vi har fått påstötningar av ICA Torgkassen att vi inte återlämnar kundvagnar efter att vi kört upp våra matvaror till våra lägenheter. Dessa ska utan dröjsmål, efter urlastning av matvarorna, återlämnas till avsedd kundvagnsplats! Vidare får det av brandskyddsskäl inte förvaras kundvagnar eller andra föremål i trapphus och på loftgångar.
  • Renoveringen av parkeringsgaraget pågår och den låsta delen mot Salagatan, där vi har 32 p-platser, beräknas bli klar vid månadsskiftet mars/april.
  • Vi måste alla bättra oss att sortera sopor rätt. Viktigt att vi använder rätt kärl för rätt sopor samt att vi även viker ihop kartonger.
  • Om ni upptäcker fel i era lägenheter eller andra fel i trapphus eller loftgångar, anmäl då detta via felanmälan på Riksbyggens hemsida eller via telefon till Riksbyggen. Felanmälan ska inte skickas med e-post till styrelsen då risk finns att det inte åtgärdas i tid.
  • Avgiften för A3 (100kr/månad) kom inte med på avgiftsavierna för första kvartalet. Dessa kommer därför med på avgifterna för kvartal två (200kr/månad). Från kvartal tre och framåt kommer avgiften vara 100kr/månad på avierna.
  • Vi uppdaterar vår hemsida regelbundet och där finner du värdefull information om det mesta som rör vår förening.

Ha det gott och snart kommer våren
Thomas Ekvall