Tvättstuga

Tvättstugan finns på innergården i den beige/grå byggnaden närmast ingången till Salagatan 20A. Vid inflytt erhåller varje hushåll fyra taggar som används för passering genom gemensama dörrar men även för bokning av tvättstugan. Bokning sker direkt på bokningstavlan innanför tvättstugans första dörr eller via entrétavlorna i respektive trapphus. 

Tvättstugan är indelad i tre tvättstugor. Två vanliga tvättstugor, Tvättstuga A och B samt Tvättstuga G som är avsedd för grovtvätt. Du kan boka max 12 tvättpass per månad och tvättstugan är öppen dygnet runt. Du kan boka en ordinarie tvättstuga och grovtvättstugan samtidigt.

Tvättmaskinerna har alla automatisk dosering av både tvätt- och sköljmedel. Både tvättmedel och sköljmedel är allergivänligt och doftfritt. Om du önskar använda eget tvätt- eller sköljmedel är detta möjligt. Observera att även ditt eget tvättmedel måste vara flytande. Tydliga instruktioner för hur du går tillväga för att använda egna medel finns i tvättstugan.

Om det skulle bli något fel på en maskin så skickas ett meddelande automatiskt till våra servicetekniker. Du behöver alltså inte felanmäla någon maskin manuellt.

Tvättvagnarna och pallarna ska alltid placeras enligt följande efter avslutade pass:
Tvättstuga A: 1 tvättvagn + 1 pall
Tvättstuga B: 1 tvättvagn + 1 pall
Tvättstuga G: 2 tvättvagnar + 1 pall
Vid bänken i öppna utrymmet: 2 tvättvagnar

Vi vill påminna och tacka på förhand för att alla som använder tvättstugan hjälps åt att se till att den lämnas städad, snygg och prydlig efter användning. Innan du lämnar din bokade tvättstuga ska du:

  • Se till rätt antal tvättvagnar och pallar (enligt ovan) finns i tvättstugan du bokat
  • Torka av alla bänkytor samt tvättmaskinerna
  • Rengöra filtret i tumlaren
  • Sopa golvet

Vänligen notera att husdjur inte får vistas i tvättstugan på grund av allergier.