Varning för "stök" runt Vaksala Torg lördag 14 maj

På lördag den 14 maj mellan klockan 12 och 14 har högerextremisten Rasmus Paludan beviljats mötestillstånd på Vaksala torg.

I omgivningen förbereds nu inför eventuella oroligheter, eftersom det inträffat tidigare när Paludan besökt svenska städer.

Uppsalahem har förvarnat sina hyresgäster som bor vid Vaksala torg. "Risk för stök på lördag", via ett informationsblad som skickats ut till de boende. 

I linje med Uppsalahems avisering vill även Brf Njord uppmana boende i föreningen att minimera passagerna in och ut ur fastigheten under lördagen. Vi uppmanar er även att med fördel välja passagen ut via innergårdaren och gallerian, så att inga dörrar till Brf Njord står öppna ut mot Vaksala torg eller närliggande gator. Vi uppmanar er även att se till att dörrar stängs ordentligt och att inga obehöriga släpps in. Om ni väntar gäster under lördagen vill vi i enlighet med Uppsalahems vägledning råda er att tänka över val av tidpunkt för era besök. 

Om fordon måste användas under den aktuella tiden och ni ej har parkeringsplats i garaget är ett råd att parkera en bit bort för att undvika passage genom eller vid stor folkmassa.